Onderzoek: Syndroom van Tietze

Onderzoek: Syndroom van Tietze

Onderzoek: Syndroom van TietzeAls ‘holistisch therapeut’ kijk ik meer naar wat het lichaam ons wil vertellen. Hoe beter we luisteren, hoe eerder we van kwaaltjes af zijn of nog beter, hoe we ze kunnen voorkomen. Vaak geven allerlei aandoeningen niet direct uitsluitsel waar het vandaan komt. Denk bijvoorbeeld aan het Prikkelbare Darm Syndroom. Met het Symdroom van Tietze is het net zo. Er wordt vaak geconstateerd dat dezelfde symptomen ervoor zorgen dat de klachten verergeren en tegelijk geven specifieke acties verlichting.
Er wordt in de reguliere gezondheidszorg veelal naar symptomen gekeken. Belangrijkste vraag is eigenlijk of er ook naar (de juiste) oorzaak wordt gezocht…

Ik stuitte zelf op dit syndroom doordat een van mijn dochters erop gediagnostiseerd werd. Een van de beschrijvingen die ik later tegenkwam (en mij aansprak) was die van (in 2015 overleden) Cristianne Beerlandt.

Onderzoek: Syndroom van TietzeWat zij o.a. schrijft over het Syndroom van Tietze:
… omgeven door en doordrongen van een overmaat van blauwe energieën tot het je zéér koud, té koud zou worden. Te midden van luchtbellen in een diepzeeoceaan…, zo vervaar je het leven van onderuit jezelf wat angstig omklemmend. “Help wat moet ik hier op deze aarde? Je beseft onvoldoende of niet jouw innerlijke KRACHT, het VERMOGEN dat in je zit om jezelf alles te geven wat je nodig hebt… om jezelf liefde te geven en ZELF jouw Leven te Leiden naar warmte, vreugde en geluk! …
… Kom nu tot ZELFLIEFDE! Neem het LEIDERSCHAP over jouw bestaan op! AAnzie je niet langer als een machteloos schepsel…
Kernwoorden als: zelfverwaring, Kom dicht bij jezelf, zelfliefde, ZIJN, je leven in handen nemen, in warme gevende zelfliefde.

Dit komt voor menigeen misschien wat “zweverig” over en dat is begrijpelijk. Christianne was geen medicus maar een medium. En haar boeken zijn dan ook op een manier tot stand gekomen doordat zij informatie ‘door kreeg’. Er is op internet veel informatie over Christianne en de zelfhulpboeken die ze heeft geschreven, terug te vinden.

Luisteren naar wat jouw lichaam je wil vertellen

Terug naar hoe ik er zelf naar kijk: het lichaam wil je iets vertellen en doet dat door je iets te laten voelen. Dat is ook de enige manier dat het met je kán communiceren. Luister je niet? Dan wordt een kuchje een verkoudheid, een keelontsteking, een griep. Luister je nog steeds niet.. Dan kan het een longonsteking worden. Het lichaam trekt uiteindelijk wel aan de noodrem. Jij zult luisteren!
Zo ook kijk ik naar het Syndroom van Tietze. Het lichaam geeft een signaal af. En wat de boodschap is? Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. In de verhalen die ik tot nu ken heb gehoord is stress een vaak genoemde kreet.

IEMT – Integral Eye Movement Therapy

Een van de tools/technieken/therapieën die ikzelf gebruik is IEMT. Net als EMDR is het een oogbewegingstherapie die doorgaans wordt ingezet voor het neutraliseren van overmaige emoties van traumatische ervaringen. Echter door de tijd heb ik ervaren dat IEMT veel meer en breder inzetbaar is dan alleen voor trauma’s, angsten of emotionele blokkades.
Toen ik -bij toeval- weer op het Syndroom van Tietze stuitte, ontstond bij mij het idee om te onderzoeken of IEMT ook hierbij van betekenis kan zijn. Het zou dan een geweldige oplossing zijn voor vele mensen die nu de aanbeveling krijgen “leer er maar mee leven…”. Bovendien zou het de kracht van IEMT onderschrijven want tot op dit moment lijken de mogelijkheden onuitputtelijk.

Onderzoek – Regio Eindhoven

Graag kom ik in contact met mensen die de diagnose Syndroom van Tietze hebben en woonachtig zijn in de regio Eindhoven. Ook mensen die bereid zijn naar Eindhoven en v.v. te reizen worden uitgenodigd om zich aan te melden.
De consulten zullen worden gehouden op basis van “geen vergoeding ontvangen/betalen” (noch voor het consult zelf als voor eventuele kosten, bv reiskosten/parkeerkosten).
Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en worden niet op social media gepubliceerd (zonder toestemming).
De ontvangen formulieren zullen worden gescreend. Een (groot) aantal  mensen zal uitgenodigd worden op onze praktijklocatie in Eindhoven voor een consult waarbij de toepasselijkheid van IEMT zal worden onderzocht.

Syndroom van Tietze behandelen met IEMT?

Onderzoek: Syndroom van TietzeWil jij meehelpen aan het onderzoek om een behandelmethode voor het Syndroom van Tietze te ontwikkelen middels IEMT? Vul dan onderstaande vragen in.
Er wordt na ontvangst van de gegevens zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

[si-contact-form form=’3′]