Wanneer IEMT

Wanneer IEMT toe te passen? IEMT is een effectieve methodiek om verlichting te brengen bij (steeds terugkerende) intens negatieve emoties, gevoelens en staten van zijn. IEMT kan een positieve bijdrage leveren bij:

  • verminderen of neutraliseren van negatieve emoties, gevoelens, manieren van zijn loslaten van vervelende herinneringen of angstige toekomstbeelden.
  • doorbreken van blokkades, belemmeringen, verstrikkingen.
  • behandeling van trauma’s, post-traumatische stress.
  • vermindering van stress gerelateerde klachten.
  • weghalen van het fundament onder een depressie.
  • negatieve zelfbeeld issues.
  • zorgen dat onbewuste toegang tot een probleemstaat niet langer mogelijk is, door bewustmaking van fysiologie.

IEMT werkt goed voor trauma, fobieën, emotionele reactiviteit, depressie, enzovoort.

Wanneer IEMTHet belangrijkste voordeel van IEMT is dat de resultaten onmiddellijk en tastbaar zijn en er is niet teveel verfijning of verbale interactie van de zijde van de behandelaar of client is nodig. Dit kan van groot voordeel zijn wanneer de cliënt niet in staat is om zijn of haar pijn die kan ontstaan, verbaal te communiceren. Dat wil zeggen; er is een voorkeur om niet over het probleem praten. Bijvoorbeeld omdat de persoon te verdrietig is of omdat het gewoonweg niet het type persoon is die dat kan. De IEMT protocollen werden deels ontwikkeld juist voor deze situaties.

Nieuwe ontwikkelingen
Doordat er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar wat er met IEMT allemaal aan te pakken is, worden er regelmatig nieuwe ‘ontdekkingen’ gedaan waarvoor IEMT ook in te zetten is…

Denk aan bijvoorbeeld pijnbestrijding. Het lichaan uit vaak een emotie middels een pijn. Zeker wanneer men niet luistert naar het lichaam of men dat is ‘afgeleerd’. Ook dit soort signalen zijn symptomen waarmee gewerkt kan worden.